23948sdkhjf

Nytt stort trähusprojekt i Växjö

Bostadsprojektet Trummens Strand i Växjö blir ett av Sveriges största trähusprojekt. Totalt kommer man att använda cirka 6 300 kubikmeter träprodukter i form av CLT (korslimmat trä), som kommer att levereras av Stora Enso.

De högsta bostadshusen i Trummens Strand blir på åtta våningsplan. Projektet innefattar 150 exklusiva lägenheter och en förskola som kommer att resas av byggentreprenören GBJ Bygg.
Grundarbetet vid Trummens Strand är nyligen påbörjat och planerad inflyttning är vid årsskiftet 2018/2019.

Det norska företaget Woodcon AS samordnar leverans och projektering genom sitt svenska bolag Woodconstruction Sweden AB.
– Det är väldigt glädjande att vi fått möjligheten att leverera massiva träprodukter till detta omfattande och exklusiva bostadsprojekt, säger Mikael Lindberg, försäljningschef Skandinavien vid division Wood Products inom Stora Enso.
Mikael Lindberg menar att det finns ett ökat fokus på hållbart byggande i Sverige, vilket medför att intresset för trä som byggmaterial ökar.
Detta stämmer även för arkitekter.
– Det viktigaste för mig som arkitekt är att man upplever att det här är en träkonstruktion. Man ska känna att det är trä, det ska dofta trä, man ska kunna luta sig mot en massiv trävägg och känna att det här är kvalité, säger Stefan Johansson, arkitekt, FOJAB Arkitekter.

–Trummens Strand är ett av flera spännande trähusprojekt i Växjö kommun, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö. Målet är att år 2020 ska minst 50 procent av den kommunala nybyggnationen vara träbaserad. Vi är på god väg och utfallet för år 2016 hamnade på glädjande 67 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063