23948sdkhjf

Rekordresultat för kökskedjan

Den Ballingslövsägda, danska köksproducenten Kvik omsatte förra året mer än motsvarande 1,5 miljarder svenska kronor med en resultatökning på 30 procent efter skatt. 2018 är det dags för e-handel.

Kvik säljer dansktillverkade kök, bad och garderobslösningar från butiker med samma namn.

2015 passerade Kvik 1 miljard i omsättning. Förra året växte Kvik med 10 procent, i ett läge när – påpekar ledningen i ett pressmeddelande – marknaden i övrigt närmast stod stilla. Det gav en samlad omsättning på 1,2 miljarder danska kronor.

– Det råder inga tvivel om att vi verkligen har lyckats fånga intresset hos en designintresserad målgrupp som ser att de kan få mer för pengarna hos oss. De har fått upp ögonen för att vi levererar dansk design i hög kvalitet till ett överraskande lågt pris säger Jens-Peter Poulsen, vd på Kvik.

Kvik finns på tio marknader med totalt 138 franchisedrivna butiker. 2016 drev Benelux-länderna tillväxten. Ledningen kosntaterar att det framöver blir de nordiska länderna som kommer driva lönsamheten kommande år.

2017 ska Kvik öppna tolv nya butiker sammantaget och minst lika många följande år. Flest kommer att öppnas i Sverige. Här är planen, som tidigare kommunicerats, tio nya butiker de närmaste tre åren.

Ledningen konstaterar att senaste resultatet gynnar de över 100 franchisetagare som driver butikerna. De 1 miljon danska kronor per butik, efter omkostnader, som resultatet ger franchisetagarna lär göra att kedjan inte lär få så stora problem att rekrytera fler framöver.

Källa: Ylva Åkesson, Dagens Handel

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078