23948sdkhjf

Naturnära i Lerum

Snart inflyttat i naturnära bostäder i Lerums kommun.

Hittills har 76 familjer kunnat flytta in i Norra Hallsås i Lerums kommun, och nästa vår är ska alla vara inflyttade. Derome har här haft uppdraget att bygga hus som kan vara en del av naturen.
– Det här är helt unika bostäder, menar Lisa Nord Svahn, marknadsansvarig på Derome Mark & Bostad. Här bor man verkligen på naturens villkor med skogen inpå knuten istället för kortklippta gräsmattor och anlagda rabatter.

– Det känns väldigt bra att arkitektens vision faktiskt har hållit hela vägen, säger projektledare Göran Lindström på Derome Mark & Bostad. Vi har dragit om vägar för att spara bergsformationerna och lagt husen så att vi sparat så mycket som möjligt av naturen. Familjerna som bor här trivs gott och det är väldigt lugnt och tyst i området. Barnen leker i skogen intill, precis som det var tänkt.

Arbetet med Norra Hallsås har pågått sedan 2007. Precis när byggnationen drog igång kom lågkonjunkturen, vilket innebar att försäljningen av husen i den första etappen – kvarteret Sörbranten – avstannade. Tio år senare är marknaden stark igen och de sista husen i Sörbranten har fått nya ägare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11