23948sdkhjf

Bygma vill se säkrare byggarbetsplatser

Byggmaterialföretaget tillsätter säkerhetsexpert

Med bakgrund av att antalet olyckor ökat stadigt de senaste åren tillsätter Bygma en expert inom säker arbetsplats. Syftet är att bidra till en säkrare arbetsmiljö eftersom byggbranschen har de mest skadedrabbade yrkesgrupperna på den svenska arbetsmarknaden.

Sedan 2010 märks en stigande kurva av olyckor inom byggbranschen. Här är snickare den yrkesgrupp som drabbas av allra flest olyckor enligt en rapport från AFA Försäkring. Med bakgrund av att antalet olyckor fortsatt öka de senaste åren har Bygma nyligen tillsatt en tjänst med syfte att upplysa om de risker som finns när man arbetar på en byggarbetsplats.

– Vi drivs av att säkerställa att våra kunder jobbar i en säker miljö och syftet med denna nya tjänst är att kunna bidra till att minska antalet olyckor ute på byggarbetsplatserna, säger Carl Evedius, inköps- och marknadschef, Bygma.


Experten Amine Smires är stationerad på Bygmas anläggning i Spånga, men riktar sig mot byggentreprenörer i hela Stockholm och Mälardalen. Amine är bland annat utbildad inom fallskydd och behörig att besikta fallskyddsutrustning, det enskilda område som är drabbat av flest olyckor.

– Jag medverkar även vid byggstartsmöten för att ta fram skyddsåtgärder, exempelvis vägledning kring hur arbetsplatsen måste vara utmärkt med förbuds- och varselskyltar för att bli säker samt följa gällande lagstiftning. Eftersom det händer så mycket inom detta område så gäller det att ständigt hålla sig uppdaterad inom aktuella regler, avslutar Amine Smires.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078