23948sdkhjf

Skogstårta gör tevesuccé

Stora Enso-chef når framgång med bakverk

Helena Jansson jobbar till vardags på Stora Ensos kontor i Falun. Hon är personalchef och har hand om företagets employer branding i Sverige. Hennes stora fritidsintresse är att baka tårtor. Hon är nu i semifinal i TV-programmet ”Det stora tårtslaget”, som sänds på torsdagskvällarna i Sjuan.

Helena Jansson sökte till TV-programmet för hon ville utmana sig själv och för att hon tycker det är roligt att tävla. 

– Jag ville också få en bekräftelse på att jag är bra på min hobby och faktiskt kan tävla mot personer som har eget företag inom tårtkonst, säger Helena Jansson, som var en av nio personer som togs ut till att vara med i programmet. I kväll den 8 juni är det dags för semifinal med Helena Jansson är en av deltagarna.

Hon har inga planer på att öppna eget företag inom tårtkonst, utan trivs bra inom Stora Enso. Hon har jobbat inom företaget i drygt tio år.

Det är fascinerande tårtor som deltagarna i "Det stora tårtslaget" skapar i programmen. Varje tårta tar cirka åtta timmar att göra, så det är ett riktigt tidskrävande hantverk att ägna sig åt tårtkonst. Varje vecka är det ett särskilt tema som deltagarna ska skapa tårtorna inom. I ett av avsnitten var temat skogen.

– Det var givetvis extra kul eftersom jag jobbar inom skogsindustrin, konstaterar Helena Jansson.
Programmen spelades i oktober och november ifjol, men hur det gick får hon givetvis inte avslöja och även priset är hemligt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11