23948sdkhjf

Ny trähusfabrik i Värmland

Sunne får 25 nya produktionsjobb

Den 1 juni tog Häggmarks det formella styrelsebeslutet om att bygga en ny trähusfabrik, som ska vara i drift hösten 2018. Beslutet togs efter att den sista pusselbiten fallit på plats med ett beviljat investeringsstöd från Tillväxtverket. Projektet är en satsning på närmare 50 miljoner kronor och beräknas inledningsvis att sysselsätta cirka 25 heltider i den direkta produktionen och uppemot lika många i form av leverantörer och underentreprenörer.

– För oss på Häggmarks är det viktigt med den lokala förankringen och att huvudkontoret med den befintliga verksamheten också fortsättningsvis kommer att vara förlagd till Västra Ämtervik, säger Benny Olsson, vd och ägare till Häggmarks, till tidningen NWT.

Enligt Benny Olsson har planeringen för projektet pågått i mer än ett år. Bakgrunden till satsningen är den allt starkare konjunkturen i byggbranschen och utvecklingen med prefabricerade träbyggnader för bostäder som volymmässigt färdigställs i fabrik för att sedan fraktas vidare för montering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.12