23948sdkhjf

Fira med Finland

I augusti är det dags att fira Finland i Stockholm

Finland fyller 100 år och firar både hemma och borta. I Stockholm firar man "i dagarna tre" den 24 - 26 augusti, med Kungsträdgården som utgångspunkt. Det finska näringslivet ställer upp, med Stora Enso, Fazer och Viking Line i spetsen.

Den finska ambassaden är huvudarrangör, och utlovar både underhållning och allvar. Bland allvaret märks ett antal debatter med höjdare inom näringsliv och politik i både Finland och Sverige.

Programledare blir Mark Levengood och Maria Sid, som vid lanseringen på finska ambassaden var överens om att Sverige och Finland har mycket gemensamt.

– Däremot är det fel att säga att vi är lika, konstaterade Mark Levengood. Som folk är vi ganska olika, men vi är goda grannar och kan samarbeta kring mycket.

Hela firandet blir också en finsk-svensk historia vad gäller artister och debattdeltagare, kanske med en liten övervikt för Finland. Arrangörerna betonade att man inte minst hoppas på stort svenskt deltagande även i publiken. Att många med finsk bakgrund kommer att fira i Kungsan räknar man nog som givet…

Information kommer vartefter på webben: https://www.sthlmsuomi.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078