23948sdkhjf

Finsk-belgiska element för träbygg

Metsä Wood samarbetar med belgiska Dupac för att producera prefabricerade träelement av LVL

I samarbete med Metsä Wood kan Dupac nu erbjuda CE-certifierade träbyggelement av LVL för tak och golv på den belgiska marknaden. Registreringen innebär specifikt att de kan möta efterfrågan på flervåningskonstruktioner.

Designsystem för träbyggande med LVL, laminated veneer lumber (med Metsä Wood:s varumärke Kerto LVL Ripa), är en innovation som möjliggör lång spännvidd utan bärande mellanväggar eller pelare. Användningen av dessa element ger alternativ i träbyggande med spännvidder på upp till 24 meter.

Interna och externa kvalitetskontroller ser till att de LVL-element som Dupac tillverkar har de egenskaper som definieras i European Technical Assessment (ETA).

– För oss är den nya enheten för certifierad produktion av Kerto-Ripa LVL-element en milstolpe. Nu kan vi etableras som Metsä Woods partner på den belgiska marknaden samt inom den tekniskt utmanande konstruktionen av flervåningshus, storskalig kommersiell konstruktion och till och med fastighetsbyggande”, säger Dupacs verkställande direktör Marc Cuyvers.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078