23948sdkhjf

Skogsindustrierna förnyar

Magnus Berg blir näringspolitisk chef

Skogsindustrierna förnyar och stärker sin organisation då Mårten Larsson, tidigare chef för den näringspolitiska avdelningen, går in i en ny roll med fokus på internationella skogsfrågor och på att bidra till förutsättningarna för en hållbar bioekonomi. Ny chef för den näringspolitiska avdelningen är Magnus Berg från Södra.

– Jag kommer att intensifiera arbetet med att öka insikten hos EU:s lagstiftare om hur skogsnäringen kan bidra till att mildra klimatförändringarna, säger Mårten Larsson. Ju mer förnybart material från skogen som ersätter ändliga, fossila råvaror desto snabbare kommer vi att nå våra klimatmål. Frågan är högaktuell mot bakgrund av att EU just nu förhandlar om hur skogsbruk ska integreras i klimat- och energipolitiken.

Magnus Berg kommer senast från Södra där han har varit medlemschef i 15 års tid. Dessförinnan arbetade han som sakkunnig på Näringsdepartementet och innan dess med skogsfrågor på Skogsindustrierna.

– Vi är inne i ett väldigt spännande skede för skogsnäringen och bioekonomin. Politiker och människor i allmänhet har börjat förstå att vi måste ställa om till ett hållbart samhälle och att skogen har en viktig roll att spela. Mot den bakgrunden ser jag verkligen fram emot att få leda Skogsindustriernas näringspolitiska arbete, säger Magnus Berg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078