23948sdkhjf

Uppåt för Moelven

Första halvåret bättre än i fjol

Moelven förbättrade rörelseresultatet för första halvåret med motsvarande drygt 54 miljoner svenska kronor jämfört med samma period föregående år.

Rörelseresultatet för första halvåret uppgick till 265 miljoner svenska kronor. Rörelseresultatet för andra kvartalet visar däremot en minskning med nästan 20 miljoner kronor jämfört med motsvarande period året innan.

Kristiansen säger också att det generellt sett har varit en god efterfrågan på industriträ på den internationella marknaden.
– Men leveranstakten till Nordafrika och Asien minskade något på grund av problem som rör sjötransporter och statliga bestämmelser. Tillsammans med förbättringar i underliggande verksamheter bidrog valutasituationen till att upprätthålla konkurrenskraften.

Prisutvecklingen för både industriträ och bearbetade varor har varit positiv jämfört med andra kvartalet 2016, säger Kristiansen. För Byggsystemsdivisionen var efterfrågan och aktivitetsnivåerna fortsatt höga under kvartalet, både för den norska och den svenska delen av verksamheten. 
En positiv och stabil utveckling förväntas fortfarande på den internationella marknaden för industriträ, och i Norge och Sverige förväntas efterfrågan på bearbetade varor vara i nivå med föregående år. 
Vad gäller limträ, systeminredning och de modulära segmenten förväntas den positiva trenden fortsätta.

– För koncernen som helhet förväntas rörelseintäkterna och rörelseresultatet öka något under 2017. Programmet för driftsförbättring och strukturering av koncernen i enlighet med den långsiktiga strategiplanen fortsätter med hög intensitet och kommer att bidra till fortsatt ökad lönsamhet i den underliggande driften, säger Morten Kristiansen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062