23948sdkhjf

Ny husfabrik i Gävle

Grännäs Trähus startar upp redan i år

Grännäs Trähus, ett bolag inom K2A-koncernen, har ingått hyresavtal för att hyra en industrilokal utanför Gävle för att starta upp produktion av prefabricerade volymer i trä. I ett första skede bedöms rekryteringsbehovet till anläggningen i Gävle uppgå till 35 personer och platserna kommer att tillsättas successivt med start under fjärde kvartalet 2017.

Grännäs Trähus äger och driver idag en produktionsanläggning i Valdemarsvik. Nu vill företaget etablera en kompletterande produktionsenhet. Den nya produktionsanläggningen är belägen i Gävleområdet i en existerande, lämplig industrilokal som i dag står tom. Gävle är en lämplig ort ur ett logistiskt perspektiv med goda transportmöjligheter och det finns god tillgång till välutbildad arbetskraft med erfarenhet av trähusproduktion.

Båda produktionsanläggningarna kommer att drivas av Grännäs Trähus. Den sammanlagda produktionskapaciteten, vid fullt utnyttjande, bedöms uppgå till cirka 1 000 enheter per år.

– Att ha egen produktionskapacitet är ett strategiskt beslut som K2A fattade i och med förvärvet av Grännäs Trähus år 2015. Med Grännäs Trähus har vi integrerat vertikalt och skaffat kontroll över hela produktionskedjan, säger Johan Knaust, VD för K2A. När produktionsresurserna generellt är hårt ansträngda i en stark byggkonjunktur är det mycket tillfredsställande att ha egen produktionskapacitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094