23948sdkhjf

Gotland bygger flervåningshus med massiv trästomme

Nyproduktion av 64 bostadsrätter i Visby

Husen i Visby byggs av träprodukter i form av CLT (korslimmat trä) till väggar, bjälklag, tak och loftgångar som Stora Enso kommer att leverera. Den totala leveransvolymen är cirka 1 650 kubikmeter.

– Vi märker ett ökat intresse för trä som byggmaterial säger Mikael Lindberg, försäljningschef Skandinavien, divison Wood Products, Stora Enso.
Det är Arriba Byggnads, ett privatägt företag i Visby, som tillsammans med Kuststaden Projektutveckling är projektutvecklare och byggherre för bostadsrätterna i Kvarteret Sergeanten 1.

– Det här är ett väldigt intressant projekt ur flera aspekter, säger Daniela Hinas, entreprenadingenjör vid Arriba Byggnads. Det är det första flervåningsbostadsprojektet på Gotland som byggs med massiv trästomme. Arriba Byggnads har länge förespråkat att bygga med trä, och utvecklingen av massivträ öppnar upp för nya möjligheter. Vi ser många fördelar med detta och planerar redan för nästa projekt.

Några av de övriga aktörerna i detta bostadsprojekt är Murman arkitekter, som tillsammans med Arriba Byggnads gjorde det vinnande tävlingsbidraget i markanvisningen av fastigheten, och Woodconstruction Sweden, som konstruerar och leder stommontaget av massivträ i projektet. 

Kvarteret Sergeanten 1 kommer bestå av totalt 64 bostadsrätter fördelade på fyra huskroppar; två huskroppar i fyra våningar och två huskroppar i två våningar.

Byggstarten äger rum under hösten 2017. Inflyttning är beräknad till sista kvartalet 2018. 

Stora Enso är ett av de företag som beskriver sina byggsystem vid Stora Trähus den 18 oktober. Läs mer på storatrahus.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079