23948sdkhjf

Wood City bygger vidare

Huvudkontor i LVL för finskt dataspelsföretag

Det finska byggföretaget SRV meddelade i början av oktober försäljningen av Wood Citys kontorsbyggnad och parkeringshus till den finska mobilspelutvecklaren Supercell. Stora Enso kommer att leverera massivträprodukter till Supercells nya huvudkontor i Wood City-kvarteret i Helsingfors.

Stora Enso kommer att leverera trävaror i form av LVL för stommen i Supercells huvudkontor. Leveransens totala volym kommer att vara cirka 2 500 kubikmeter. Byggandet av kontorsbyggnaden med åtta våningar med en yta på nästan 13 000 kvadratmeter beräknas starta våren 2018.

– Vi är stolta över att ha blivit utvalda som leverantör av träprodukter för det här unika kontorsprojektet. Vi kan se en ökad intresse för träbyggnation. Trä är det enda helt förnybara byggmaterialet, så ur hållbarhetssynpunkt finns det ingen bättre alternativ, konstaterar Jari Suominen, chef för division Wood Products, Stora Enso.

Den nya kontorsbyggnaden kommer att baseras på Stora Ensos byggnadsdelar som stolpar, balkar och ribbor för golv och tak. Komponenterna är gjorda av LVL från bolagets fabrik i Varkaus, liksom de är på de två bostadshus som är under uppbyggnad i Wood City sedan december 2016. Projektet är det första stora träbygget i Finland som byggs utan väderskydd, något som fungerat bra enligt Stora Enso.

När det är färdigt kommer Wood City att bestå av två bostadshus, Supercells kontorsbyggnad och parkeringshus samt ett hotell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096