23948sdkhjf

Maria Baldin ny direktör i Södra

Ska leda arbetet inom kommunikation och hållbarhet

Maria Baldin har utsetts till kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra. Hon tillträder 1 januari 2018, och kommer att ingå i koncernledningen.

Maria Baldin kommer närmast från en roll som kommunikations- och hållbarhetschef för Siemens Sverige. Dessförinnan arbetade Maria på Bewator, Comex Electronics och Bennett BTI Nordic. Södra säger att avsikten med rekryteringen är att placera kommunikation och hållbarhet under ett ledarskap.

– Maria Baldin har en industriell bakgrund med stark kommunikations- och hållbarhetskompetens och med utgångspunkt i affären. Detta kommer Södra tillgodo i vårt fortsatta arbete med att stärka konkurrenskraften, tillväxten och den långsiktiga lönsamheten, säger vd och koncernchef Lars Idermark.

– Jag ser fram emot att jobba för Södra och det som genomsyrade mitt vägval var känslan av ett stabilt företag med starka värderingar, en utpräglad hållbarhetsprofil med hög kompetens. Det finns tydliga mål, strategier och planer på hur Södra ska visa vägen inom kommunikation och hållbarhet, säger Maria Baldin.

Roine Morin, en mångårig och kompetent hållbarhetschef kommer successivt att trappa ner på arbetet 2018 för att därefter gå i pension.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172