23948sdkhjf

Bra marknadsläge för Södra

Stabil efterfrågan och högre priser

Södra redovisar ett rörelseresultat om 421 miljoner kronor för det tredje kvartalet, motsvarande siffra för förra året var 400 miljoner. Det starka resultatet beror bland annat på bättre priser och en stabil efterfrågan på såväl sågade trävaror som pappersmassa.

Under kvartalet beslutades också om framtidsinriktade satsningar inom ökad trävaruförädling och produktion av biobränsle.

– Produktionen vid alla Södras anläggningar var stabil under kvartalet, samtidigt som Södra är inne i en investeringsfas som är mer omfattande än på många decennier, säger Lars Idermark, vd och koncernchef. Det handlar dels om ökad trävaruförädling inom korslimmat trä, dels om produktion av biobränsle baserat på biprodukten metanol från massaindustrin.

Affärsområdet Södra Wood redovisar ett rörelseresultat på åtta miljoner kronor mot ett nollresultat förra året. Resultatförbättringen beror i huvudsak på en positiv prisutveckling och god efterfrågan på sågade trävaror. Omsättningen minskade med 8 procent till följd av gjorda omstruktureringar och en medveten reduktion i produktportföljen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064