23948sdkhjf

Torkar till Estland

Valutec säljer när Nordwood växer

I somras tog Valutec sina första steg på den lettiska marknaden då det familjeägda sågverket Kurekss investerade i en TC-kanaltork med en kapacitet på 50 000 kubikmeter.

Nu fortsätter Valutec sälja på den baltiska marknaden genom affären med den estniska sågverkskoncernen Nordwood som investerat i en FB-kanaltork med plats för 18 virkespaket till sin anläggning i Viiratsi. Torken är utrustad med tryckramar, system för värmeåtervinning och Valutecs patenterade vagnsmatningssystem. Kapaciteten uppgår till 50 000 kubikmeter per år och driftsättning sker i mars 2018.

Nordwood planerar att öka kapaciteten i alla sina tre sågverk. Vi är stolta över att ha fått förtroendet att bistå dem i arbetet med att utveckla både torkprocessen och kapaciteten, säger Robert Larsson, vd vid Valutec, som under året sålt nio kanaltorkar till finska sågverk och nu också två till Baltikum.

Det visar både på en fortsatt ökning för den typen av anläggning och en stark framtidstro inom branschen, säger Robert Larsson, vd på Valutec.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062