23948sdkhjf

Inwido optimistiska inför framtiden

Kapitalmarknadsdag talade om bra 2018

Under 2017 har Inwido haft en del problem med sin produktion i Sverige, vilket resulterat i sämre resultat än beräknat. Mycket ser dock positivt ut inför 2018, enligt siffror och marknadsprognoser som redovisades vid Inwidos kapitalmarknadsdag i Stockholm på torsdagen.

 Den långsiktiga prognosen är positiv eftersom många länder i Europa behöver bygga, och Inwido som den största europeiska tillverkaren av fönster ser möjligheter att öka försäljningen både från befintliga anläggningar och genom förvärv.

– Fönsterbranschen är extremt fragmentiserad i Europa, och vi är ett av bara ett par, tre företag som arbetar målmedvetet med att konsolidera den, sade Inwidos högste chef Håkan Jeppsson under dagen i Stockholm.

 Inwido Danmark har varit mycket framgångsrika, och företagets danska chef Asger Drewes Jørgensen utnämndes av Håkan Jeppsson till ”Europas mest lönsamma person”. Företaget har en stark ställning även i övriga länder i Norden, men siktar nu på att arbeta sig söderut i Europa, bland annat är man mycket aktiva i Storbritannien, Tyskland och Polen.

I Sverige ligger mycket av fokus på effektiv produktion, där man bland annat har gjort stora investeringar i ökad automation. Under året har man dock haft en del allvarliga problem med produktionsutrustning, vilket inneburit ökade kostnader för övertid och problem med att leverera i tid. Inför 2018 ser dock det mesta mycket lovande ut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063