23948sdkhjf

Beijer Byggmaterial värvar från konkurrent

Byggvaruhandlaren rekryterar en arbetsgrupp från konkurrenten Derome för satsning på byggförnödenheter – vill bli starkast i väst.
Den nyrekryterade personalstyrkan kommer att jobba parallellt med de säljare som i dag huserar i regionen och den 4 december kommer arbetsgruppen att vara på plats med sin säljchef och fyra säljare.

– Det är mycket glädjande att denna grupp ser framtiden i Beijer och att de vill fortsätta utveckla detta område tillsammans med oss. Genom att Beijer rekryterar en hel säljkår från en konkurrent så öppnar det upp för ett hål i marknaden i hela regionen som Beijer nu ska nyttja, säger Lars Sahlberg, regionchef på Beijer Byggmaterial, i ett pressmeddelande.

Geir Thomas Fossum, vd Beijer Byggmaterial, säger i pressmeddelandet att man kommer att fortsätta satsningen i väst bland annat i och med öppnandet av ett nytt varuhus i Mölndal och en flytt till ett nytt byggvaruhus i Borås under våren.

Johan Winroth, vd för Derome byggvaror och träteknik säger till Building Supply att han inte vill kommentera den enskilda händelsen och säger att man fokuserar på den egna verksamheten.

– Vi väljer att fokusera på vårt och vad och lägger inte energi på att kopiera våra konkurrenter. Jag kan bara konstatera att vi är väldigt nöjda med den laguppställningen vi har och den satsning vi gör just nu på järnvaror, vi känner oss trygga i vår satsning, säger han och tillägger:

– Vår tro är att vi ”ska vara rätt för varandra”, det vill säga att vi alla ska ska känna drivkraft och glädje för att gå till jobbet. Vi jobbar på med de satsningar vi gör, och det driv vi har i organisationen. När det kommer till vår satsning på järnvaror började vi med organisationsförändringar redan i våras. Allt för att ta nästa kliv inom det här segmentet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078