23948sdkhjf

Förslag: laddstationer i trä

Branschorganisationer vill se offensiv satsning

Det kommer att behövas 25 000 laddstationer för elbilar bara i Stockholm fram till år 2030, enligt Trafikverkets prognos. Svenskt Trä och Träbyggnadskansliet föreslår i ett debattinlägg att framtida laddstationer ska byggas i trä.

- Med laddstationer och andra infrastrukturbyggnader i trä stödjer vi inte bara omställningen till en koldioxidneutral fordonsflotta. Vi går hela vägen och bidrar till en klimatneutral infrastruktur.

Klimatrealister och andra framtidsorienterade, ansvarstagande människor kan glädja sig åt Trafikverkets prognos att Stockholm behöver sätta upp 25 000 laddstationer för elbilar fram till 2030. Pratar vi om nationell nivå rusar siffrorna förstås iväg ännu mer, påpekar Susanne Rudenstam, Träbyggnadskansliet och Johan Fröbel, Svenskt Trä.

Svensk sågverksindustri och förädling kan på ett effektivt sätt producera många enheter snabbt.
I och med materialets lätthet är det också enkelt att frakta, påpekar de båda.

De båda förslagsställarna påpekar också att laddstationer i trä också har ett stort signalvärde för samhällets klimatomställning.

- Det får oss som konsumenter att inte bara haja till, utan också tänka till, vilket är en viktig förutsättning för fortsatt omställning. Det signalerar också att kommunen tänkt längre och hela vägen. Det vill säga, att man är tydlig med att man vill bygga en koldioxidneutral infrastruktur och är villig att göra det lilla extra som behövs för fortsatt klimatomställning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08