23948sdkhjf

Norska Södra Wood blir tyskt

Säljer ytterligare delar av värdekedjan

Södra säljer den norska verksamheten, Södra Wood AS, till det tyska företaget Sörnsen Holzleisten. Övertagandet äger rum den 1 februari 2018.

Verksamheten i Norge omfattar två produktionsenheter av list och folierad MDF i Brumunddal respektive Engesetdal, två distributionscentraler i Brumunddal och Namsos samt en marknadsorganisation placerad i Gardemoen. Totalt berörs ett sjuttiotal medarbetare av försäljningen.

 – Den 1 januari i år överlät vi Södra Wood Grimslöv till Sörnsen Holzleisten och i juni såldes dotterbolaget UAB SIWood i Litauen till företaget, säger Peter Karlsson, segmentschef Interiör. Nu säljs även den norska verksamheten till samma köpare. Vi har ett bra samarbete med Sörnsen som idag är en av våra huvudleverantörer.

Övertagandet av Södra Wood AS innebär att Sörnsen tar över en större del av värdekedjan vilket ger dem större möjligheter att utveckla verksamheten med inriktning på interiör i Norge.

Sörnsen Holzleisten är grundat 1945 och har flera enheter i norra Tyskland, Estland, Sverige och Litauen. Företaget producerar ett brett utbud av lister, standardssortimentet innehåller över 3 000 artiklar, med olika träslag och de levererar till länder i hela världen.

Sörnsen Holzleisten är grundat 1945 och har flera enheter i norra Tyskland, Estland, Sverige och Litauen. Företaget producerar många sorters lister av olika träslag och de levererar till hela världen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095