23948sdkhjf

Ekonomistudenter besökte Stora Enso

Fick lära om uthållig utveckling

I dagarna var ett trettiotal elever från Rudbecksgymnasiet i Örebro på studiebesök på Stora Ensos kontor i Stockholm. Eleverna läser ekonomiprogrammet med internationell profil och fick lära sig mer om skogsindustriföretaget, med verksamhet i 35 länder.

Under studiebesöket fick eleverna bland annat höra om hur Stora Enso arbetar för att ersätta fossilbaserade material med förnybara material som har skogen som råvara. En stor del av studiebesöket ägnades åt att presentera vilka olika slags jobb som finns inom ett företag som Stora Enso.

- Vi har de senaste tre åren gjort studiebesök hos Stora Enso med våra elever, säger Erland Skommevik, lärare i ekonomiska ämnen, Rudbecksgymansiet i Örebro. Vi är måna om att eleverna får en inblick i skogsindustrin, som är så betydelsefull för Sveriges utveckling och ekonomi. Det här är en bra möjlighet för eleverna att se vad industrin har att erbjuda i form av jobb och karriärmöjligheter. Det är inspirerande och motiverande för eleverna att få komma ut och träffa företagsrepresentanter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156