23948sdkhjf

Trähotell återuppstår

Får samma konstruktion som före brand

I fredags morse kunde parterna kring Svinkløv Badehotel, i nordvästra Danmark, berätta om återuppbyggnadssplanen för Danmarks största trähus, byggt 1925 och nedbrunnet den 26 september 2016. Hotellet ska byggas upp igen med traditionell träbyggnadsteknik. Det uppgav Mette Tony, ägare och arkitekt hos Praksis Arkitekter, vid en presskonferens på Utzoncentret i Aalborg. Praksis Arkitekter är konsult för återuppbyggnadsprojektet.

- Det kommer att bli en lösning med traditionell teknik och utan moderna fuktmembran. Mycket satsar på att uppnå högsta möjliga kvalitet, säger Mette Tony till Wood Supply. Utöver detta är man sparsam med specifik information om konstruktionen. Steen Royberg, styrelseordförande, ville inte heller meddela den beräknade kostnaden för de närvarande medierna.

Borgmästare Mogens Gade i Jammerbugt kommun ser fram emot återuppbyggnaden. I kommunen är man överens om att godkänna en byggnadsplan som medger att det gamla badhotellet nu bland annat får toaletter i alla rum, något som inte fanns i det gamla hotellet.

– Vi har krävt att hotellet ska vara så troget ursprunget som möjligt, men vi ger ändå dispens för att göra det möjligt att driva gammalt hotell på ett modernt sätt, säger Mogens Gade till Wood Supply.

Nu väntar en offertrunda för projektet. Enligt Mette Tony kommer det att kräva speciella kompetenser med tanke på byggprojektets speciella karaktär. Hon vill inte sätta namn på de företag som hon tror kan komma i fråga.

Källa: David Wedege, Wood Supply Danmark

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078