23948sdkhjf

Takstolsmöte talade samarbete

Nordiska producenter vill stödja varandra

Den norska föreningen för takstolsfabrikanter, NTF, bildades 1987. Svenska STAK blev verklighet år 2000, medan de finska tillverkarna håller på att bilda sin förening. Men i alla tre länderna är man överens om att öka samarbetet i Norden.

I dagarna har de finska tillverkarna av takstolar hållit konferens på Finlandsbåten, med målet att bilda en förening, och i samband med besöket i Stockholm fick den norska och den svenska föreningen möjlighet att presentera sig och berätta hur de har arbetat.

De finska takstolstillverkarna var mycket intresserade av hur de svenska och norska föreningarna varit till nytta för sina medlemmar, och frågorna var många. Teknisk utveckling, tester, utbildning och samhällskontakter är områden där en förening i många fall både kan göra bättre insatser och samtidigt spara pengar genom att dessa insatser annars skulle behöva göras av varje företag.

STAK:s ordförande Stefan Nilsson berättade att föreningen också försöker vara med på europanivå i standardiseringsarbete.

– Det kostar, men det är viktigt att länder som arbetar annorlunda än oss i Norden inte får sitta och fatta beslut över huvudet på oss, menade Stefan Nilsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063