23948sdkhjf

Ny vd på Svenssons i Lammhult

Företagets vice vd tar över rodret på möbelföretaget när Christian Resell lämnar sin roll.

Den 1 februari tillträder Jörgen Bitzekis vd för kvalitets- och designmöbelföretaget Svenssons i Lammhult. Han tar över efter Christian Resell, som går vidare till nya utmaningar. Han kommer vid behov att finnas tillgänglig för att stödja organisationen på konsultbasis.

Jörgen Bitzekis har arbetat på Svenssons i Lammhult i 2,5 år, först som försäljnings- och e-handelschef och närmast som vice vd, en roll som han haft i sex månader. Innan han kom till bolaget arbetade Jörgen Bitzekis som retailkonsult på Centigo.

År 2018 blir det 120:e året i branschen för Svenssons i Lammhult och ett stort fokus kommer att läggas på expansion. I slutet av februari invigs företagets sjätte butik, i Stockholmsbaserade Mood-gallerian. Där kommer man även att erbjuda inredningstjänsten Studio Svenssons.

– Vi har lagt ned stora summor på att modernisera en verksamhet vars omsättning var sjunkande och lönsamhet obefintlig. Trots stora investeringar som tagits löpande har vi sett till perioden visat positiv EBIT, högre än perioden före, vi har även haft en högre tillväxt än marknaden, beskriver den nuvarande vd:n Christan Resell.

2017 ökade Svenssons i Lammhult sin omsättning och redovisade en positiv Ebit. Året medförde dock även stora kostnader för omstrukturering samt en flytt av den största butiken i Sickla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.722