23948sdkhjf

Hustillverkningen i Bergvikens husfabrik är igång

Efter månader av förberedelser är fabriken igång. Första ordern; åttavåningshus till Tumba i Stockholm.
Nystartade Bergvikens husfabrik har så smått kommit igång med sin produktion. Deras första order är ett hyreshus på åtta våningar, skriver Hela Hälsingland .

Fabriken är just nu i en utbildningsfas. Tanken är att produktionen kommer att köra igång på allvar denna veckan. Fabrikslokalerna köptes i början av 2016. Från början var de tänkta att användas som lager, snarare än som fabrik. Men så blev det inte och i höstas stod det klart att man skulle satsa på husproduktion.

– Vi tillverkar husmoduler, typ färdiga husväggar, som vi sedan levererar till Liljestrand Group, säger Mikael Hellbom, fabrikschef, till Hela Hälsingland.

Huset man just nu tillverkar kommer att tillslut hamna i Tumba utanför Stockholm. Produktionen av det huset kommer att dra igång på allvar under de kommande veckorna.

Bemanningsmässigt är man små. Sju personer, fabrikschefen inräknad, är anställda men på sikt finns det planer att anställa fler.

– Vi är ju i början av ett vitt blad, säger Mikael Hellbom. Vi vet inte förrän vi kommit i gång på allvar hur många som kommer att behövas, säger Mikael Hellbom till Hela Hälsingland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203