23948sdkhjf

Bygghemma nära börsnotering – för miljardbelopp

En av fondägarna: "Det är ett bra och välskött bolag, och de verkar ha en bra plan"
Bygghemma, en av de största aktörerna i Norden inom heminredning och byggvaror på nätet, är nära en börsnotering. Det skriver Di Digital som hänvisar till källor till tidningen.

Di Digital skriver att börsnoteringen kan se inom bara några veckor och att företaget kan få en värdering på 7 miljarder kronor inklusive skulder. Det är ägaren, riskkapitalbolaget FSN Capital, som vill sätta e-handlaren på börsen – trots oron kring byggrelaterade aktier. Noteringen kommer i så fall att ske i början av april.

– Det är ett bra och välskött bolag, och de verkar ha en bra plan, säger en fondförvaltare till Di Digital. Personen tillägger att det dock är oklart hur e-handlarens försäljningen påverkas av bostadspriserna som just nu är svajiga, samt om detta kan få inverkan på renoveringsmarknaden.

Både FSN Capital och Bygghemma har valt att inte kommentera uppgifterna, skriver Di Digital. Enligt tidningens källor är det Carnegie som leder börsnoteringen och SEB samt tyska banken Berenberg har ett finger i spelet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08