23948sdkhjf

Samverkande robotar ökar starkt

Coboten skapar intresse inom industrin

Ökad efterfrågan på samverkande robotarmar, ibland kallade cobotar, gav Universal Robots en avkastning på motsvarande 1,5 miljarder kronor under 2017 – en ökning med 72 procent jämfört med 2016. Orsaken är en fortsatt ökad efterfrågan på samverkande robotar.

– Om vi blickar framåt på 2018 förväntar vi oss ytterligare intäktsökningar på minst 50 procent, säger Jürgen von Hollen, vd för Universal Robots. Marknaden för cobotar förväntas fortsätta bli en av de viktigaste tillväxtdrivkrafterna inom automationsmarknaden under kommande år.

Universal Robots grundades 2005 av företagets direktör med ansvar för teknik, forskning och utveckling, Esben Østergaard, som ville göra robottekniken tillgänglig för alla genom att utveckla små och flexibla robotar som är säkra att arbeta med. Sedan den första coboten lanserades 2008 har företaget upplevt en avsevärd tillväxt. Företaget som är en del av Teradyne Inc. har sitt huvudkvarter i Odense och har dotterbolag och regionala kontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Turkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan och Mexiko.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078