23948sdkhjf

Hent bygger Skellefteås nya kulturhus

Byggnaden omfattar 25 000 kvadratmeter och kommer att innehålla ett hotell.
Det blir byggbolaget Hent som får i uppdrag av Skellefteå kommun att projektera och bygga stadens nya landmärke – ett kulturhus med hotell. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Projektet är en totalentreprenad i samverkan och kommer att omfatta 25 000 kvadratmeter. Stommen blir i stort i trä och själva hotelldelen blir 19 våningar hög. Bygget planeras stå färdigt vid årsskiftet till 2021.

– Vi på Hent är fantastiskt glada över förtroendet som Skellefteå kommun visar oss. Projektets läge, samarbetsform och betydande träinnehåll sammanfaller utmärkt med HENTs långsiktiga målsättningar. Skellefteås nya kulturhus och hotell blir ett landmärke i regionen och vi är tacksamma över att få delta i att realisera projektet, säger Markus Bley, vd på Hent Sverige, i ett pressmeddelande.

Hent är ett norskt bolag som kanske är mest kända för deras pågående projekt i Norge – Mjøstårnet, världens högsta trähus, som bygg i Bumunddal.

– Det här känns både spännande och tryggt. Vi får kompetenser från både Sverige och Norge i ett företag som visat att de förstår och tror på vad vi vill åstadkomma. Hent har erfarenheter från liknande projekt, inte minst vad gäller att bygga stort i trä, säger Emma Sundelin, byggprojektchef i Skellefteå, och fortsätter:

– För Hent är Sverige en relativt ny marknad, och det är tydligt ända upp i koncernledningen att de vill prioritera detta projekt. Det har också kunnat visa vilka viktiga nyckelroller de kan knyta till projektet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094