23948sdkhjf

KL-trä värmde under SM-veckan

Tevestudio byggdes i KL-trä

Navet för TV-sändningarna från SM-veckan i Skellefteå är den stuga i KL-trä som specialbyggts för ändamålet.
– Skellefteå är en trästad och det ska märkas. Jag ser stugan som en symbol för det, säger Daniel Wilded, produktchef på Martinsons
som levererat stugans stomme.

Under SM-veckan är den 40 kvadratmeter stora stugan med stomme av KL-trä placerad vid Vitbergets fot med utsikt över hela SM-området. Det är en noga uttänkt placering för att underlätta tv-sändningarna som sköts av SVT. Ett stort panoramafönster ut mot skidstadion blir en levande fond under studiosändningarna där programledare och gäster diskuterar dagens höjdpunkter.

När den provisoriska tv-studion skulle finansieras klev en rad företag inom den lokala bygg- och träbranschen fram och gjorde gemensam sak. Martinsons var en av dem.

Stugan i KL-trä är även en symbol för den tillsammansanda som råder i Skellefteå. Vi på Martinsons är stolta och glada över att vi kunnat bidra med våra produkter och kunskap, säger Daniel Wilded.

Stugan, som är ritad av Collage Arkitekter, är i grunden ganska enkelt med ett enda stort rum. Men eftersom den ska användas för sändningar har en del anpassningar gjorts. Bland annat lutar fönstren tio grader för att undvika reflektioner.

Och när SM-veckan är över kommer Skellefteåborna att kunna fortsätta dra nytta av träets positiva egenskaper. Stugan kommer nämligen att få en ny adress på Vitberget där den troligen kommer att användas som värmestuga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125