23948sdkhjf

Sol ska bygga hus i Varberg

Nya fabriken drivs med vind- och solkraft

När Deromes nya husfabrik i Värö, utanför Varberg, tas i drift kommer anläggningen drivas av solceller och energi från vind- och vattenkraft. En solcellsanläggning på ca 6 600 kvm har installerats på taket och beräknas försörja hälften av fabrikens elförbrukning.

Det känns helt rätt att satsa på solceller och andra förnybara energikällor, säger Henrik Svahn, projektchef på Derome Plusshus. Att ta ansvar för miljön och arbeta för att minska vår miljöpåverkan är viktigt för oss.

Solcellsanläggningen på fabrikstaket blir Västsveriges största i sitt slag och kommer producera 625 000 kWh/år. Det är ungefär hälften av det husfabriken förväntas förbruka. Anläggningen är ett samarbete mellan Derome och Varberg Energi, där Varberg Energi kommer att sköta den tekniska och ekonomiska förvaltningen för solcellsanläggningen. Övrig el som behövs för husproduktionen produceras genom vind- och vattenkraft.

Vi bygger våra hus i det mest miljövänliga byggmaterialet, trä, och vi är stolta över att vi även kan tillgodose miljövänliga alternativ för energiförbrukningen, säger Henrik Svahn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125