23948sdkhjf

Derome levererar CMP

Certifiering stärker kvalitetssäkring

Från och med den 1 april 2018 levererar Derome Timber panelbrädor enligt CMP-system. Det innebär att nyproducerade panelbrädor kvalitetssäkras genom processen, samtidigt som varje bräda märks individuellt. 

– Jag känner mig trygg i att nu kunna börja erbjuda våra kunder CMP och ha med den externa kontrollen, säger Pontus Larsson, försäljningschef Derome Timber AB. Vi kan i allt större utsträckning erbjuda certifierad målad panel i flera olika kulörer och det känns bra att den industriella processen för brädorna granskas av en tredje part framöver.

CMP (certifierad målad panel) är industriellt ytbehandlad utvändiga panelbrädor i ett system som säkerställer kvalitén på träråvaran, ytbehandlingsprocessen, färg och fuktkvot. När CMP-brädorna tillverkas följs dessa genom hela processen där alla steg blir dokumenterade för att säkerställa en hög kvalitet.

– Vid den industriella målningen skapas goda förutsättningar för en långsiktig hållbarhet och utseende, vilket är väldigt viktigt för oss, säger Pontus Larsson. Det känns glädjande att vi nu kan ha detta som standard i våra lager och dessutom ta ytterligare ett steg i våra ambitioner att minska vår miljöpåverkan, genom att använda ett färgsystem som är godkänt av Svanen.

Läs även om Sveden Trä och CMP

och om hur CMP testas av Lnu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125