23948sdkhjf

Träbyggande ska bli ännu lättare

Lathunden i ny version

För att underlätta byggande i trä har Svenskt Trä tagit fram arbetsverktyget Lathunden. I den nya versionen av Lathunden finns bland annat uppdaterade dimensioneringstabeller, ny information kring industriell ytbehandling och nya profiler inom virkessortimentet.

Lathunden är skapad för att fungera som instruktivt hjälpmedel för att räkna ut bland annat virkesåtgång, virkeskvaliteter och dimensionering där samtliga dimensioneringstabeller är anpassade efter de senaste dimensioneringsreglerna i Boverkets konstruktionsregler, EKS 10 (BFS 2015:6).

Den nya uppdaterade versionen av Lathunden innehåller bland annat ytterligare information kring industriell ytbehandling av utvändiga panelbrädor. Här beskrivs de olika ytbehandlingsklasserna och märkningar för Certifierad Målad Panel, CMP. I den nya utgåvan visar Trärådhuset nu exempel på användningsområden för olika träskyddsklasser. Även virkessortimentet har uppdaterats med nya profiler.
Lathunden finns som skrift i A5-format som i den nya utgåvan utökats från 76 sidor till 84 sidor. Lathunden finns även som gratisapp som även den uppdaterats med samma nya innehåll. Appen är anpassad för iPhone x och Android och laddas ned gratis i Appstore eller Google Play.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109