23948sdkhjf

Nu byggs nya Ikea i Kållered

Fokus ligger på hållbarhet och tillgänglighet.
Ikea i Kållered ska få ett sprillans nytt varuhus. Det första spadtaget togs i förra veckan och fokus ligger på ett mer tillgängligt varuhus. Det skriver Ikea i ett presmeddelande.

– Det känns fantastiskt att Ikea Kållered ska få flytta in ett nytt hem, det här är en stor satsning för oss. Vi siktar mot ännu bättre upplevelser med mer inspiration för livet hemma. Våra kunder ska ännu enklare och smidigare att få råd, tips och inte minst kunna handla och få de platta paketen hem till sig på det sätt man önskar, säger Anna Bryngelsson, varuhuschef Ikea Kållered, i pressmeddelandet.

Totalt handlar det om 37 000 kvadratmeter och man satsar mycket krut på hållbarhet.

IKEA-koncernen satsar 50 miljoner i infrastruktur i och omkring Kålleredsmotet. Entreprenör blir Peab.

– Vi på Peab är glada över att bygga Ikea Kållereds nya hem, som utöver modern byggteknik har starkt hållbarhetstänk med sikte på en BREEAM-certifiering. Vi kommer fokusera på logistik och att trafiken till och från arbetsplatsen ska utgöra så lite störning som möjligt för kunder och medarbetare till det befintliga IKEA-varuhuset, säger Susanne Lundberg, arbetschef på Peab.

Ikea Kållered har 400 medarbetare idag och varuhuset kommer att vara öppet med full verksamhet ända till det nya öppnar. Projektet har olika faser och nästa steg för Ikea är fortsatt arbete inför markarbete och parkering runt omkring varuhuset.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109