23948sdkhjf

Lars Martinson hedersdoktor

Hedrad av LTU under sommaren

– Jag känner mig hedrad att bli utnämnd till hedersdoktor på Luleå tekniska universitet. Samarbetet med universitet har varit en viktig del i Martinsons utveckling, både som utbildare av ingenjörer och närheten till de kreativa miljöer med hög kunskap som finns på och i området kring universitet. Det har skapat goda förutsättningar för Martinsons utveckling samt träindustrin i området, sa Lars Martinson i samband med att han under sommaren utnämnts till hedersdoktor vid den tekniska fakulteten på Luleå tekniska universitet.

Lars Martinson är koncernchef i Martinsons, ledande producent av limträ och byggsystem för flerbostadshus, byggnader och broar i trä. Martinsons har deltagit och varit leverantör i många projekt som fört det industriella träbyggandet framåt. Martinsons har erhållit flera priser och utmärkelser, bland annat har han dubbats till riddare av Trämarknadsorden och mottagit Nationella träbyggdnadsstrategins pris för Utmärkt Modernt Träbyggande i tävlingen "Bygg stort och spännande i trä" 2008, vid byggande av Studio Acusticum vid Luleå tekniska universitet. Martinsons levererade även pelare, balkar och skivor i KL-trä till Årets träbyggnad i Norge 2014. I år utsåg Beijer Byggmaterial Martinsons till årets leverantör.

Lars Martinson har varit aktiv i Stiftelsen Träenigheten sedan den bildades, en viktig lobbyorganisation som bland annat initierade det stora ramprogrammet SkeWood som finansierade forskarstudier inom Träteknik och Träbyggnadsteknik vid Luleå tekniska universitet. Lars Martinson var också aktiv i bildandet av centrumbildningen Träcentrum Norr vid LTU och deltar fortfarande aktivt i styrelsen och bidrar där med sitt och Martinsons intresse för FoU frågor kring nya processtekniker för sågverken och industriellt träbyggande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14