23948sdkhjf

Lindbäcks bygger ungdomsbostäder

Bostäderna ska stå klara för inflyttning hösten 2020.
Lindbäcks har signerat ett avtal med Wästbygg som innebär att de ska bygga 84 ungdomsbostäder i Hökarängen. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi bygger just nu liknande ungdomsbostäder i Tullinge och är förstås glada över förtroendet att bygga fler av de fina bostäderna åt Wästbygg, säger Fredrik Egger, projektutvecklare på Lindbäcks Boende.

De 155 ungdomsbostäderna i Tullinge som Lindbäcks bygger nu och som kommer att vara inflyttningsklara i höst är bolagets första projekt åt Wästbygg. I sommar blev det klart att de kommer att bygga ytterligare 84 ungdomsbostäder, denna gång i Hökarängen.

– Wästbygg har tagit fram ett fint och funktionellt koncept för ungdomsbostäder som också passar vårt byggsystem bra. Förutom att Wästbygg är en ny kund så var bostäderna i Tullinge dessutom vårt första projekt i vår nya fabrik vilket gör att det är lite extra roligt med ett förnyat förtroende. Vi värdesätter långsiktiga goda kundrelationer väldigt högt här på Lindbäcks, säger Fredrik Egger.

Byggnaden kommer att ha fem våningsplan och bestå av industriellt producerade trävolymer där varje volym monteras på plats och motsvarar en lägenhet.

– Vi har tidigare byggt liknande projekt med ungdomsbostäder i trämoduler och det känns kul att fortsätta på den vägen eftersom trä är ett hållbart material med mindre klimatpåverkan, säger Jörgen Modig, regionchef Öst, Wästbygg projektutveckling AB.

Bostäderna ska stå klara för inflyttning hösten 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067