23948sdkhjf

Maskinföretag i nytt samarbete

Finsk tillverkare in i Roséns

Jartek, Finland, förvärvar en betydande aktiepost i Roséns Maskin. Målet är att båda bolagen ska ha ett utvidgat produktprogram för sågverk och träindustri. Nuvarande företagsledningar och verksamheter i respektive land kommer inte att förändras.

Bolagens gemensamma produkter kommer fortsättningsvis att bestå av timmersorteringar, virkestorkar, brädsorteringar, hyvleriutrustningar och system för termobehandlat virke.

Samarbetet är ett strategiskt beslut som baseras på att bolagen kompletterar varandra.

– Med 40 års branscherfarenhet anser vi oss vara en av marknadens mest kompletta tillverkare av hanteringsutrustning med inriktning mot medelstora sågverk och hyvlerier där byggnadsstommar och kompletta byggnader varit och är viktiga inslag. Samarbetet med Jartek innebär att vi nu spänner över hela fältet och kan därför bli en viktig aktör även mot stora sågverk men också mot en bredare marknad” säger Peter Davidsson vd för Roséns Maskin.

– Jartek är en av de marknadsledande leverantörerna av sågverksteknologi med 60 års erfarenhet i denna sektor. Vi är ett familjeägt företag, i likhet med Roséns Maskin AB, och vi delar samma värderingar vad avser affärsetik och kundservice, säger Teemu Uimonen, vd för Jartek. Genom samarbetet med Roséns Maskin har vi möjlighet att serva våra kunder bättre, till exempel genom att offerera dem mer omfattande brädhanteringssystem.

Båda bolagen medverka vid Trä & Teknik i Göteborg den 28-31 augusti. Monter: B05:34.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079