23948sdkhjf

Derome målar panel

Ny linje närmar sig start

Efter att Derome förra våren gick ut med att investeringar på ett eget måleri ska göras börjar det nu närmar sig uppstart. Målningslinjen innebär att Derome Timber kan öka kapaciteten och minska transporterna för målad panel.

Under de senaste tio åren har efterfrågan på målad panel tiodubblats och därför har Derome Timber i Derome valt att satsa på en målningslinje, helt i egen regi. IK Teknik AB är leverantör av anläggningen, där provdriften nu successivt satts igång i delar av den nya verksamheten.

Målningslinjen går i linje med hela vår verksamhet i stort. Vi vill kontinuerligt förbättra oss och kunna försäkra våra kunder om att vi värnar om miljön samtidigt som vi vill vara det självklara valet för alla våra kunder när det gäller även målad panel, förklarar Emil Edgren, platschef på Derome Timber i Derome. Nu får vi ytterligare ett steg i vidareförädlingen av trä i vår verksamhet.

I september påbörjas provdrift med både brädor och färg. Målningslinjen kommer att klara upp till 35 brädor per minut och kommer ge kunden målad panel enligt önskemål. Med Deromes egen målningslinje kommer det bli enklare än tidigare att anpassa kulör till både grundmålat och mellanstruket.

Den industriella målningen ger oss en bra kontroll på produktionen och vi får ett bättre resultat, berättar Elias Brag, Projektledare. Vi minskar risken för eventuella skador och livslängden på våra produkter förlängs tack vare att panelen redan är målad när den kommer till byggarbetsplatsen.

Målningslinjen ska kunna producera både stora volymer till lager, men även korta serier på beställning från kunden. Med hjälp av RFID-märkning vet målningslinjen hur panelbrädorna ska målas och fungerar som ett ordernummer som scannas automatiskt i produktionen. Det har även installerats en helautomatisk sträckfilmsplatsmaskin som gör att emballeringen av produkterna kan göras så automatiskt som möjligt.

– Vi ser det som en viktig del av vår verksamhet, att hela tiden förbättra oss. Den nya målningslinjen hjälper oss att tillgodose kundens behov och efterfrågan, avslutar Elias Brag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078