23948sdkhjf

Input interiör köper EFG

Ökar närvaron i Norden

Nordens ledande oberoende inredningskoncern, Input interiör, har tecknat avtal om förvärv av EFG, European Furniture Group. 

– En strategiskt viktig affär som ökar vår närvaro i Norden, säger Sune Lundqvist, CEO och grundare av Input interiör. 

Föregående år gjorde Input interiör sin första utlandsetablering i Finland och nu växer koncernen ytterligare på den nordiska marknaden. Genom förvärvet av EFG expanderar Input interiörs verksamhet till att inkludera Norge och Danmark, samtidigt som verksamheterna i Sverige och Finland förstärks. 

EFG grundades 1885 i Tranås och har sedan dess utvecklats till en av inredningsbranschens ledande aktörer. EFG driver en inredningsverksamhet med 23 showroom i Sverige, Finland, Norge och Danmark samt en produktion av varumärkena EFG och SAVO. 

– Med förvärvet blir EFGs inredningsverksamhet en del av Input interiör-koncernen och därmed en renodlad inredningsleverantör som får tillgång till nya tjänster och marknadens bredaste sortiment. Samtidigt får produktionen bättre förutsättningar att utvecklas till en helt fristående aktör, säger Marcus Westdahl, CEO på EFG. 

Input interiör ser stora fördelar med förvärvet. 

– Vi får tillgång till en ny plattform i Norge och Danmark samtidigt som våra befintliga verksamheter i Sverige och Finland förstärks med ytterligare kompetenta medarbetare. Dessutom får vi tillgång till två starka produktvarumärken, EFG och SAVO, som kommer att utvecklas ännu bättre fristående, säger Mille Milehem, COO på Input interiör.

Förvärvet är föremål för godkännande från Konkurrensverket och affären förväntas slutföras under andra kvartalet av 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095