23948sdkhjf

Säljer sågar i Sibirien

Storaffärer för USNR i Ryssland

USNR, tidigare Söderhamn Eriksson, har en lång historia av affärsrelationer med Ryssland. Med upparbetade relationer och eget dotterbolag i landet är företaget en stark och välkänd aktör inom sågverksindustrin i öster. Under sommaren 2018 har ytterligare tre större affärer landat i orderboken.

Bajkal Wood Company, med verksamhet i delrepubliken Burjatien öster om Bajkalsjön, har beställt en omfattande uppgradering av en befintlig såglinje för ökad hastighet och lägre underhållskostnader.
Den nya utrustningen består av stockrundvridare och stockinmatare av typ 448, två stycken 240-12 planreducerare samt en blockinmatare typ 433. Installation ska ske våren 2019.

En komplett klingsåglinje med kantautomat efter första såg och profilering i andra såg är såld till företaget Magistral-Transit i Irkutskområdet.
Stocktagande såg är en EuroSaw S4D och den profilerande delningssågen är en EuroSaw FDP. Planreducerarna är av typ 240-12. Kantautomaten är en Catech 400 TS-5 utrustad med BioLuma scannerhuvuden.
Både kant- och såglinjen har USNRs egen styrning och optimering. Magistral-Transit har tidigare under året även lagt order på en Cambio barkningslinje från USNR.

Även Wood Trade Company i Krasnojarskregionen har köpt en klingsåglösning med profilering under sommaren.
Leveransen ska ske under våren 2019 och kommer omfatta två ChipCanter 2500 planreducerare, två EuroSaw FDP klingsågar med profilering samt en Cambio barkningslinje.

Det sammanlagda värdet av rysslandsaffärerna är nära hundra miljoner kronor och alla maskiner kommer produceras i söderhamnsverkstaden. Tillsammans med bland annat den tidigare aviserade sextiomiljonersordern från Fiskarhedens Trävaru har den svenska verksamheten nu en rekordstor orderstock.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093