23948sdkhjf

Trähus åker båt

Lindbäcks gillar läget

När Lindbäcks valde att placera sin nya husfabrik i Haraholmen i Piteå var närheten till Piteå Hamn och möjligheten till båttransporter en tung faktor. Produktionen har nu varit igång i åtta månader och denna vecka har Lindbäcks skeppat den första omgången volymer med båt.

Vi har lastat och skickat iväg 85 volymer ner till Lund. Båttransporter är ett utmärkt komplement till biltransporterna och därför gör vi nu ett första test, säger Lars Wallgren, logistikchef. Det finns flera fördelar med att få transporter med båt att fungera. Dels är det bra att minska belastningen efter vägarna och använder vi fartyg som går lastade i retur söderut istället för att gå tom kan vi räkna hem det även i miljömässiga och ekonomiska fördelar.

Lindbäcks har haft ett nära samarbete med ShoreLink, Piteå Port & Hub samt Copenhagen Malmö Port. Ambitionen att skeppa volymer har funnits under en längre tid men det var först nu som det kändes ekonomiskt och miljömässigt hållbart.

Transporten är den första av två lastningar. Första transporten med 85 volymer och den andra med 90 st. Volymerna ska användas för att bygga Sagoeken, ett projekt med 175 lägenheter i Lund som Lindbäcks bygger åt Stiftelsen AF Bostäder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11