23948sdkhjf

Älvsbyhus lägger ner i Vålberg

Vikande efterfrågan bakom beslutet

Branschföreningen TMF har den senaste tiden varnat för att tendensen med minskad försäljning finns i hela Sverige, och att det är bolånetaket i kombination med skärpta amorteringskrav som slår mot branschen. Det senaste i raden av skärpningar är ett skuldkvotstak som ytterligare försvårar möjligheten till bostadslån.

– Hårdare finansiella restriktioner och skärpa amorteringskrav leder tyvärr inte bara till lägre marknadspriser på nyproduktion utan även att nyproduktionen bromsar in, konstaterar Gustaf Edgren.

Läs även "Oro i småhusbranschen".

Kent Johansson säger till lokala medier i dag att företaget måste se över sin produktionstakt.

– Vi har en orderingång som inte motsvarar produktion i fyra fabriker. Vi verkar i en extremt konkurrensutsatt bransch där fokus fortsätter att ligga på kostnaderna. För att vi ska fortsätta vara starka och konkurrenskraftiga tar vi därför beslutet att lägga ner en av våra fyra fabriker.

Älvsbyhus, Sveriges största småhustillverkare, har i dag sammantaget 334 anställda i hela koncernen. Nedläggningen i Vålberg innebär att 44 personer av dem blir varslade, varav 39 är kollektivanställda och fem är tjänstemän.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157