23948sdkhjf

Träpriset 2020 - juryn klar

Prestigefyllt pris för träarkitektur

Det prestigefyllda Träpriset delas ut vart fjärde år av branschorganisationen Svenskt Trä. Nu står fem jurymedlemmar med bred erfarenhet inom arkitektur på både nationell och internationell nivå, redo för Träpriset 2020. Dessa är Carmen Izquierdo, arkitekt, Tomas Alsmarker, civilingenjör, Stefan Nyberg, arkitekt, Petra Gipp, arkitekt och Natasha Racki, arkitekt.

– Varje omgång av Träpriset blir en markör för var vi ligger i träbyggandet i Sverige. Det ska bli intressant att se hur det har utvecklats de senaste fyra åren, säger Carmen Izquierdo, arkitekt och ordförande för Träprisjuryn 2020.

Träpriset har delats ut sedan 1967 och 2016 vann Råå förskola i Helsingborg. Intresset för Träpriset växer för varje år. Fler skickar in tävlingsbidrag och intresset ökar bland både allmänheten och inom träbyggbranschen.

– Träpriset ger oss anledning att uppmärksamma och prata om spännande arkitektur som annars kan tas för given. Träpriset har ovanligt många inlämnade bidrag jämfört med andra arkitekturtävlingar i Sverige och vi hoppas på ett stort engagemang även i år, säger Alexander Nyberg, arkitekt och ansvarig för Träpriset på Svenskt Trä.

Inlämningsperioden öppnar 15 oktober 2018 och pågår till 15 januari.
Träpriset instiftades av Svenskt Trä och delades ut första gången år 1967.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095