23948sdkhjf

Södra lägger ned golv

Slutar helt med interiör

Södra inleder en process för nedläggning av Berg & Berg i Kallinge. MBL-förhandlingar påbörjas snarast möjligt, vilka berör alla 60 medarbetare. Berg & Berg har varit till salu under en tid men försäljningen av företaget har inte lyckats, vilket är anledningen till nedläggningen.
– Det är ett jättetråkigt besked att behöva ge alla våra medarbetare vid Berg & Berg, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood.

Södra förvärvade Berg & Berg 2012. Det är en enhet inom Södrakoncernen som tillverkar parkettgolv och vars varumärke är starkt främst i Tyskland och Österrike.

Bakgrunden till nedläggningen är att Södra i somras valde att dra sig ur det interiöra segmentet, där parkettgolven ingår, och sålde övrig verksamhet i segmentet. Samtidigt offentliggjordes det att även Berg & Berg var till salu.

– Vi har haft förhoppningar om att hitta en ny ägare och har under en längre tid fört diskussioner med olika intressenter för att försöka hitta en bra lösning, men det har tyvärr inte gått. Berg & Berg är idag inte lönsamt och står inför stora investeringar. Likväl bedöms enheten inte kunna generera tillfredsställande lönsamhet efter investeringarna vilket även varit intressenternas slutsats. Därför måste vi nu inleda en process för att lägga ner vår parkettgolvsverksamhet i Kallinge. Därmed finns inga enheter kvar inom det interiöra segmentet, säger Peter Karlsson, segmentschef Södra Interiör

– Det här är ett tufft besked att ge våra medarbetare. Nu ska vi göra allt vi kan för att den här processen hanteras så bra och snabbt som möjligt, säger Peter Karlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078