23948sdkhjf

Dramatisk brand i sågverk

Totalskada i justerverk

Natten till lördag bröt det ut en brand vid justerverket på Moelven Notnäs i Ransby. Ingen är skadad och branden var under kontroll redan under lördag förmiddag. Eftersläckningsarbetet fortsatte dock för säkerhets skull under hela helgen. 

Brandmanskapet kunde hindra branden från att sprida sig vidare. Produktionen i såglinjen kan därmed fortsätta, men skadorna i själva justerverket betecknas av räddningstjänsten som en totalskada. Moelven hade ingen personal  på plats när branden startade, eftersom produktionen var stängd för natten.

– Tragiskt. Det är bedrövligt, tråkigt för oss som håller på här. Men det är inte mycket jag kan göra åt situationen, utan nu får vi se på det praktiska och lösa det på kort sikt. Vi har ett sågverk i Torsby också, så vi får försöka hantera det som ska justeras nere i Torsby, sa Peter Broberg till P4 Värmland när läget stabiliserats under lördagen.

Moelven konstaterar att detta självklart är en allvarlig händelse, men att man är glada att inga personer blev skadade och att branden inte spred sig vidare.

– Vi måste komma tillbaka till vad detta får för konsekvenser och hur stort skadeomfånget är, säger divisionschef Anders Lindh i Moelven Timber.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078