23948sdkhjf

Nytt pris vid Möbelmässan

Design belönas vid Stockholm Furniture & Light Fair

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum 5-9 februari 2019 på Stockholmsmässan. Detta år har mässan instiftat ett nytt designpris - Born Classic - som går till en ny produkt formgiven av en designer eller tillverkad av en producent från Skandinavien.

– Det görs mycket god formgivning som håller hög kvalitet, är hållbar och är innovativ i Skandinavien idag. Det vill vi uppmärksamma och uppmuntra och vi är mycket glada över att Bukowskis kommer att agera jury. Vi tror att deras experter kan ge nya perspektiv på hur vi ser på design. Och det ska bli mycket spännande att se och höra varför de tror att just de nominerade produkterna har sådana kvaliteter att de kanske säljs på Bukowskis längre fram, säger Cecilia Nyberg, projektchef, Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

– Det är glädjande att Stockholm Furniture & Light Fair vill instifta detta prestigefulla pris och Bukowskis är stolta över att presentera en jury som lyfter fram hållbar design ur flera perspektiv med olika bakgrund och erfarenhet. Kvalitet och hållbarhet har alltid varit ledord för Bukowskis och vi hoppas att detta pris uppmuntrar fler unga formgivare att vara kreativa och nyskapande, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv”, säger Björn Extergren, försäljningschef Bukowskis.

Expertjuryn från Bukowskis utgörs av: Eva Seeman, Henrik Åberg och Jonatan Jahn.

Juryn nominerar fem produkter och lördagen den 9 februari, då mässan är öppen för allmänheten, utses en vinnare på Stockholm Design & Architecture Talks-scenen. Bukowskis kommer också hålla i guidade visningar av nominerade objekten och berätta om varför de anser att de nominerade har kvaliteter av att vara en Born Classic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111