23948sdkhjf

Derome satsar på integration

Fördjupar samarbete med Erlandsson Bygg

Derome har ett flerårigt samarbete med Erlandsson Bygg, nu även i integrationsprojektet Lärande bygg, där nyanlända erbjuds yrkespraktik.

Under ett år ges tio bygg- och anläggningselever möjlighet att göra yrkespraktik hos Derome. Eleverna får praktik på byggvaruanläggningen i Kungsbacka, samt hos Deromeägda A-hus i Anneberg. Derome får chansen att verkligen lära känna personerna och hoppas att det kommer att leda till framtida rekryteringar.
Vi vill bygga framtidens samhälle. Genom det här samarbetet tar vi en del av vårt samhälleliga ansvar samtidigt som vi stärker vår verksamhet, säger Magnus Andersson, VD Deromegruppen. Vi strävar efter mångfald i vårt företag och Lärande bygg är ett steg på vägen.

Lärande bygg beskrivs som ett vinna-vinna projekt där företagsvärlden och skolvärlden möts. Nyanlända elever ges möjligheten att varva språkstudier med praktiskt lärande. Både i skolmiljö, men framförallt med yrkespraktik på arbetsplatser.

Lärande bygg startades av Erlandsson Bygg för drygt ett år sedan, tillsammans med Kungsbacka kommun. Eleverna som söker sig till utbildningen är nyanlända och genom ett bra och tydligt koncept slussas de in på den svenska arbetsmarknaden. Eleverna varvar studier i svenska språket och bygglärande med praktik på arbetsplatser. Förutom Derome deltar även Ramirent i samarbetsprojektet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097