23948sdkhjf

Färre än hälften köper enbart naturgran

Plastgranen tar marknadsandelar

Hornbach har i en egen undersökning tagit reda på att bara cirka hälften av hemmafixarna planerar att köpa en riktig gran i år.

49 procent av de tillfrågade svarade att de kommer att införskaffa en ädelgran eller en rödgran. 36 procent föredrar plastgran, men 15 procent kommer att ha både en plastgran och en riktig gran.

I år är ädelgranen, som exempelvis Kungsgranen, mycket populär. Hela 62 procent av de som väljer en riktig gran föredrar enligt undersökningen denna typ jämfört med de 38 procent som väljer den klassiska rödgranen.

När ska granen tas in? Av de intervjuade har 31 procent svarat att de tar in granen drygt en vecka innan jul medan 24 procent tar in den redan vid första advent. Så många som 22 procent av de svarande väntar med att ta in granen till dagen före julafton.

De flesta har sedan kvar granen även efter jul och nyårshelgen. Hela 60 procent slänger ut granen efter tjugondag knut. Fast en del slänger ut granen tidigare än så, 25 procent uppger att granen kastas ut runt en vecka efter jul.

– Vi ser att vår julgransförsäljning ökar år efter år och det är roligt att se att denna trend håller i sig, kanske firar allt fler jul hemma istället för att åka bort. Att den riktiga granen är populärast är inte en sådan stor överraskning. Det är nog många som gillar doften från en gran och tycker att ädelgranen är bra då den inte barrar, säger Andreas Larsson, marknadschef på Hornbach.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078