23948sdkhjf

Wiwood fick ny ägare

Gyllenhammar ser samordningsfördelar

Peter Gyllenhammar AB (PGAB) har köpt det Vittsjöbaserade grossistföretaget Wiwood AB, en etablerad leverantör av skivmaterial till bland andra bygg-, möbel- och förpackningsindustrin. Wiwood, grundat 1982 och med verksamhet i Skånska Vittsjö respektive Flemingsberg, söder om Stockholm, säljer i huvudsak importerade träbaserade skivmaterial i bland annat plywood, hardboard, MDF, laminat med mera, och har en viss förädling av material genom sågning, kapning och fräsning.

Wiwood omsätter cirka 150 miljoner kronor per år och har drygt 25 anställda, merparten i Vittsjö. PGAB äger sedan 2014 DirektLaminat AB, DLAB, baserat i Hjortsberga utanför Alvesta. DLAB importerar boardmaterial, laminat, kantlister med mera och vidareförädlar en stor del av dessa produkter till högkvalitativa komponenter till bland andra möbel- och butiksinrednings-industrin. DLAB har de senaste åren investerat i sin maskinpark. DLAB har ett 50-tal anställda och omsätter cirka 100 MSEK. PGAB ser goda förutsättningar för att Wiwood och DLAB kan utveckla ett fördjupat samarbete som leverantörer av bearbetat skivmaterial.

Wiwood och DLAB, vilka kommer att drivas som systerbolag under ett gemensamt

Förvärvet av Wiwood medför inte någon planerad förändring i bolagens organisation. PGAB är en privatägd företagsgrupp verksam inom industri, handel, fastighetsförvaltning samt finansiella investeringar.

PGAB ägs till 100 procent av Peter Gyllenhammar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094