23948sdkhjf

280 miljoner åt skogen

Forskning ska ge mer skogsråvara

Nu kommer det mer pengar till forskning för ökad tillväxt i skogen. Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse satsar 280 miljoner kronor på forskning inom skogsproduktion och skogsskötsel och även specifikt på forskning om trädgener, skogsbioteknik och skogsgenetik.

– Skogsforskning är ett av fyra prioriterade forskningsområden som krävs för att öka tillväxten i bioekonomin, så det här är väldigt positiva nyheter. Ökad tillgång på skogsråvara är en nyckelfråga för skogsindustrin, säger Torgny Persson, forsknings- och innovationsdirektör på Skogsindustrierna.

Forskningen kan i förlängningen möjliggöra nya effektiva metoder för att på ett hållbart sätt öka produktionen av skogsråvara. 

– Anslagen från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse möjliggör spännande forskning kopplat till skogsträdsförädling. Det är viktigt att vi kan ta tillvara den potential som kartläggningen av skogsträdens arvsmassa kan ge tillsammans med de senaste genombrotten inom växtnäringsforskningen för att öka tillväxten i skogen, säger Linda Eriksson, skogsdirektör på Skogsindustrierna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11