23948sdkhjf

Kinnarps höjer utsläppsmålet markant

Minskar sina utsläpp av växthusgaser med 35 procent.

Två åtgärder, fjärrvärme istället för gas och ett bättre logistiksystem bidrar till  minskningen, enligt ett pressmedelande från Kinnarps.

Kinnarps fortsätter att satsa på hållbarhet och når sina utsläppsmål i förtid. Det visar företagets nya hållbarhetsrapport som offentliggörs idag.

Hållbarhetsrapporten 2018 omfattar alla varumärken i koncernen – Kinnarps, Drabert, Materia, Martin Stoll, NC Nordic Care och Skandiform.

"– Målet var 20 procents minskning till år 2020 jämfört med basåret 2014. Årets resultat är 22 procent. Därför sätter vi upp ett nytt ambitiöst mål på 35% till samma år. En av orsakerna till att vi har lyckats så bra, är att vi har ersatt gasolbaserad produktion med fjärrvärme vid fabriken i Jönköping", säger Sustainability Manager Johanna Ljunggren.

Kinnarps egenutvecklade logistiksystem klarar redan i dag 50 procent mer last än branschgenomsnittet. Under 2018 har Kinnarps tagit nästa steg i utvecklingen och initierat ett pilotprojekt i samarbete med Volvo och Transportstyrelsen. Med längre lastbilsekipage, som tillsammans kan bära tre transportskåp istället för två, ger ”High Capacity Transport” ökad lastvolym och minskad klimatpåverkan.

"– Det finns en strategiskt viktig koppling mellan vårt hållbarhetsarbete och vår affärsplan. Att hushålla med mänskliga och materiella resurser är sunt förnuft och är bra för alla: för våra kunder, för leverantörerna och för oss", betonar Johanna Ljunggren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.254